Pærer Belle Hélène

Opskrift: Pærer Belle Hélène

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: ca. 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Pocherede pærer:
  • 4 pærer
  • 2 dl vand
  • 125 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • ¼ citron
  • Chokoladesovs:
  • 1½ dl piskefløde
  • 150 g mørk chokolade (med højt kakaoindhold)
  • evt. lidt sukker
  • Endvidere:
  • ½ liter god vaniljeis
  • citronmelisse til pynt

  1. Pærer: Skræl pærerne, fjern kernehus fra bunden med spidsen afen skrællekniv eller et melonjern. Kog vand, sukker, flækket vaniljestangog citron i 5 min. Kog pærerne i sukkerlagenved svag varme, til de er møre – mærk efter med en kniv ellerkødnål. Lad dem køle afi sukkerlagen.
  2. Chokoladesovs: Kog flødenop. Pisk små stykker chokolade i fløden. Smag eventuelt til med sukker. Hold sovsen varm i et vandbad (en skål sat i kogende eller meget varmt vand).Anret de afdryppede pærer med vaniljeis og lun chokoladesovs. Pynt med citronmelisse.