
Æbler med chokolade-nøddecreme
Lav din egen nøddecreme. Den minder lidt om Nutella og ungerne elsker den!
Ingredienser
1 glas
150 g hasselnødder
60 g honning
80 g blødt smør
3 spsk kakaopulver
Gode æbler til servering
Sådan gør du:
Rist hasselnødderne i ovnen i ca. 10 min. ved 200 grader til skallen kan løsnes. Nulr skallerne af, f.eks. ved at lægge nødderne i et viskestykke og "rulle" dem heri. Blend de afskallede nødder helt fint i en blender, foodprocessor eller kaffekværn. Du kan også hakke dem helt fint med en skarp kniv. Rør nødderne sammen med honning, smør og kakao.
Nyd nøddecremen som dip til efterårets syrlige, friskhøstede æbler i skiver.
PRØV OGSÅ: Grove vafler med kanel
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
TIP
Hvis du spiser frugt sammen med fedt, som her f.eks. de supersunde æbler, vil du optage langt flere næringsstoffer end hvis du spiste æblerne alene.