Bagt madbrød med hakket lam, aubergine og tomat
SPONSORERET indhold

Bagt madbrød med hakket lam, aubergine og tomat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem og lækker fingermad, som kan varieres i det uendelige.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
09. sep. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Dej:
20 g gær
1 tsk salt
1 spsk sukker
2 ½ dl lunken vand
2 spsk olie
ca. 450 g hvedemel, alternativt 200 g fuldkornsmel og resten hvedemel

1 aubergine
1 løg, mellemstort
2 fed hvidløg
½ tsk spidskommen
½ tsk kardemomme
300 g hakket lammekød
6 små tomater
150 g blød gedeost

Sådan gør du

  1. Start med at lave brødet ved at røre gær, salt og sukker ud i vandet. Tilsæt melet og ælt dejen i 10 min. til den er smidig, blank og elastisk.
  2. Sæt dejen til at hæve under et fugtigt klæde, til den har opnået dobbelt størrelse, det tager ca. 1 -1 ½ time.
  3. Imens skærer du auberginen i tynde skiver og steger dem i rigelig olie på en varm pande i ca. 1 min. på hver side.
  4. Svits løg og hvidløg i lidt olie, indtil de er blanke og gennemsigtige, tilsæt krydderierne, og lad dem stege med et par minutter. Tilsæt kødet, og steg, til det er næsten gennemstegt. Tag panden af varmen.
  5. Rul dejen ud til en cirkel på ca. ½ cm’s tykkelse. Læg aubergineskiverne nederst, og fordel kødet ovenpå. Skær tomaterne i tynde skiver, og fordel dem oven på kødet.
  6. Bag brødet ved 225 grader i ca. 15-18 min.
  7. Skær gedeosten i skiver, og læg oven på det varme brød, dryp med olie, drys med frisk timian eller oregano, og servér.

Tip: Byt auberginen ud med squash og rød peber, og vælg mozzarella frem for gedeost, og tilsæt frisk basilikum eller timian.