Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på bagte rødbeder med feta og krydderurter
Foto: Line Thit Klein Bagte rødbeder med feta og krydderurter

Opskrift på bagte rødbeder med feta og krydderurter

Bagte rødbeder med feta og krydderurter

Lækre ovnbagte rodfrugter - her laver vi bagte rødbeder med feta og krydderurter. Server som et let måltid eller til et godt stykke kød.

clock 40 minutter
printer Print
plate Bagte rødbeder med feta og krydderurter til 4 personer

1 kg rødbeder
3-4 spsk olivenolie
salt og peber
3 kviste timian, bladene heraf
lidt sherryvineddike eller æbleeddike
100 g fetaost, brudt i grove stykker
½ lille bundt kørvel
½ lille bundt purløg, finthakket
3 kviste estragon, bladene heraf.

Sådan gør du

  1. Skræl rødbederne, halver dem og skær dem i både (skær dem ikke for tykke, så bliver tilberedningstiden nemlig længere). Kom rødbederne i et stort ovnfast fad eller på bageplade med bagepapir og vend dem sammen med olivenolie, salt, peber og timian.
  2. Bag rødbederne i ovnen ca. 30 min. ved 200 grader indtil er møre – vend dem en enkelt gang undervejs. Tag rødbederne ud af ovnen og anret dem på et fad eller i en skål, og krydr med lidt sherryeddike eller æbleeddike og evt. ekstra salt og peber. Lad dem afkøle 5-10 min., inden du kommer fetaost og plukkede krydderurter henover.

TIP:
Servér stegte lammekoteletter eller oksekød til, eller prøv med et stykke ovnbagt lyssej eller torsk.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rødbeder, Rodfrugter, Dansk mad, Krydderurter, Vegetarisk og Tilbehør