Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på blåmuslinger med persillepesto
Foto: Mikkel Adsbøl Blåmuslinger med persillepesto

Opskrift på blåmuslinger med persillepesto

Blåmuslinger med persillepesto

Dette er en af den nemmeste skaldyrsretter jeg kender. Og så er den billig. Blåmuslinger i sæson er en billig, sund og mager spise, så det er bare om at komme i gang.

2
Print

1,5 kilo blåmuslinger
1 glas tør hvidvin
1 hvidløg
1 skalotteløg

Pesto:
1 stort bundt kruspersille
30 g. pinjekerner
50 g. parmesanost
1 dl. olie
1 fed hvidløg
salt
peber

Sådan laver du blåmuslinger

Blend alle ingredienserne til pestoen.

Rens muslingerne under rindende vand. Kasser de muslinger med ødelagt skal og dem der ikke lukker sig, når du banker let på skallen.

Sauter løg og hvidløg i lidt olie. Tilsæt peber og salt og steg indtil løg er gyldne. Tilsæt hvidvin og muslinger og lad det koge under låg i ca. 5 min. Ryst gryden ind imellem, så alle muslinger får varme.
Si væden fra og læg muslinger i en skål for sig. Reducer væden til en tredjedel og bland den med pestoen. Hæld over muslinger og server med godt brød.


Se også opskrift på Rødbeder med røget laks, dild og rygeost.

Tip

Spis ikke de muslinger, der ikke åbner sig under dampning. De kan være dårlige.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pesto, Muslinger, Skaldyr, Dansk mad, Hovedret, Forret og Frokost