Blomkålssalat med perlebyg
SPONSORERET indhold

Blomkålssalat med perlebyg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne salat kan sagtens stå alene. Men den er også skøn med et stykke ristet fisk på toppen. Eller brug den som forret til 6 personer – med et par ristede kammuslinger på toppen.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
03. mar. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
3-4

Ingredienser

Tilbehør til 3-4 personer
1 dl perlebyg
100 g mandler
1 blomkål
olivenolie
1 øko-citron
3-4 spsk olivenolie
salt
1 bundt løvstikke (2-3 håndfulde)

Sådan laver du blomkålssalat:

Kog perlebyggen mør i usaltet vand. Det tager ca. 15 min. Hæld overskydende vand fra den, og lad den dryppe af i en si.

Rist imens mandlerne på en tør, varm pande i 4-6 min, lad dem køle lidt af, og hak dem groft. Skær blomkålen i skiver (det vil blive rustikt, og det er meningen, bare rolig).

Steg den i lidt olivenolieolie på en varm pande, eller gnid den med lidt olie, og grill den på en varm grillpande. Den skal tage godt med farve og blive mør, men med bid.

Skær citronen over, og rist den på en tør, varm pande på skærefladen (eller på en grillpande). Den skal tage godt med farve. Klem saften ud af citronen, og rør perlebyg og blomkål med saften og lidt god olivenolie. Smag til med salt, og vend med mandler og grofthakket løvstikke.

PRØV OGSÅ: Speltsalat med bønner og avocado

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter