Bønnesuppe med avocado
Foto: Anders Schønnemann Bønnesuppe med avocado

Bønnesuppe med avocado

Bønnesuppe med avocado

Sund og nem og smager, så du tror, det er løgn. Den tager dog lidt tid at lave. Læg mærke til, at du dog ikke behøver at udbløde dine bønner først.

printer Print
plate 4

500 g tørrede pintobønner
2 løg
4 fed hvidløg
2-3 grønne chili, gerne jalapenos
1 spsk tørret merian eller oregano
salt
2-3 tsk sød chilipulver
3 avocadoer
lidt limesaft
masser af koriander
tyk yoghurt
lidt hakket chili, efter smag

Sådan laver du bønnesuppe:

Skyl bønnerne grundigt. Kasser eventuelle småsten.

Kom bønnerne i en gryde, dæk dem med koldt vand + 7-8 cm over. Sæt låg på, lad dem koge op. Tag dem af varmen, og lad dem trække med låg på i 1 time.

Dræn vandet fra dem, kom dem i en ren gryde med koldt, friskt vand der dækker, pillede løg, pillede hvidløg, hele chili og merian eller oregano (men endelig ikke salt). Lad dem simre i 2-3 timer med låget på klem. Er der behov for mere vand, så tilsæt endelig kun kogende vand, så bønnerne ikke flækker for meget. Lad dem simre, til de er helt møre, og vandet er som brun, halvtyk sauce. Kasser løg, hvidløg og chili. Smag til med salt og sød chili.

Skær avocadoen i tern. Vend den med lidt limessaft.

Anret den tykke suppe toppet med yoghurt, avocado, koriander og chili.

Server straks.

PRØV OGSÅ: Ceviche med fuldkornschips

TIP

Du kan også lave bønnerne med lidt mindre væde og bruge dem som tilbehør til tacos.