Chokolademuffin med overraskende fyld
SPONSORERET indhold

Chokolademuffin med overraskende fyld

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
27. dec. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
5 muffins

Ingredienser

Dej:
125 g mørk chokolade ca. 60 %
25 g smør
2 æggeblommer
2 æggehvider
½ dl sukker
½ dl hvedemel
5 Ferrero Rocher chokolader el.
miniskildpadder
Solbærsauce:
100 g optøede solbær el. andre bær
3 spsk. sukker
1 spsk. vand
evt. 1 spsk. rom
Pynt:
evt. friske mynteblade
Tilbehør:
is eller flødeskum

  1. Hak den mørke chokolade groft, og smelt den over vandbad. Fjern gryden fra varmen, tilsæt smør og derefter æggeblommer.
  2. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkeret. Pisk, til de er blanke og lidt seje.
  3. Vend melet i chokoladeblandingen, og vend derefter forsigtigt æggehviderne i.
  4. Kom en muffinform i papir ned i en muffinform af metal. Hæld 1½ cm dej i formene. Læg en Ferrero Rocher chokolade i midten af hver form. Fordel resten af dejen over, og stil kagerne i fryseren.
  5. Bag de frosne kager midt i ovnen ved 220 gr. i ca. 9 min.
  6. Varm sukker og vand op i en lille kasserolle, og vend solbærrene i. Kog hurtigt op, og fjern gryden fra varmen. Tilsæt evt. rom.
  7. Server straks de nybagte muffins med solbærsauce og is. Pynt evt. med mynteblade.