Chopped liver – klassisk jødisk postej

Foto: Line Thit Klein Chopped liver – klassisk jødisk postej

Chopped liver – klassisk jødisk postej

Chopped liver – klassisk jødisk postej

En Uptown-frokostklassiker. Perfekt i en god sandwich, lun eller afkølet, og gerne i selskab med syltede agurker.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 6-8 Person(er)
Ingredienser

2 mellemstore løg
2 spsk andefedt
300 g kyllingelever
1 tsk frisk timian
salt
sort peber
½ dl hedvin, feks madeira, marsala eller portvin
3 hårdkogte æg

Sådan gør du:

Hak løgene groft. Varm andefedtet i en pande, og steg løgene ved middel varme, til de begynder at brune. Tag løgene af panden, og kom dem i en foodprocessor.

Dup leveren tør med køkkenrulle. Skru op under panden, og steg leveren ved høj varme, ca. to minutter på hver side. Krydr med timian, salt og peber, og hæld hedvin ved. Lad væsken koge ind, og sluk for varmen. Kom leveren over i foodprocessoren til løgene.

Kom de kogte, hakkede æg i, og kør massen sammen i foodprocessoren. Det skal hakkes til en ensartet, men gerne lidt grov, paté. Smag til med en smule salt, kom så postejen over i en form.
Spis den lun eller afkølet på godt brød med syltede agurker og grønt til.

PRØV OGSÅ: Hjemmebagte bagels

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Klassisk laver man chopped liver med kyllingelever og kyllingefedt, som på yiddish kaldes schmalz.
Se, hvad vi ellers skriver om: Paté

610x200_woordy_dmjpg.jpg