Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hjemmebagte bagels
Foto: Line Thit Klein Hjemmebagte bagels

Hjemmebagte bagels

Hjemmebagte bagels

Bagels får deres lækre konsistens af kogningen. En god bagel er sprød udenpå og lidt sej inden i. Spises traditionelt med flødeost og røget laks.

4
Print

Til 8 stk
25 g gær
3 dl lunkent vand
2 tsk sukker
1½ tsk groft salt
425-450 g hvedemel
olie
evt ½ dl blandede sesamfrø og birkes

Sådan laver du bagels:

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt sukker. Lad det stå 10 minutter, til det begynder at skumme lidt i overfladen. Tilsæt salt, og ælt hvedemelet i, til du har en fast, men elastisk dej. Kom dejen i en skål smurt med olie, dæk med plastikfolie og lad dejen hæve i 1½ time på køkkenbordet. 

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og slå den let sammen. Del dejen i 8 lige store stykker, og tril hvert stykke til en kugle. Dyp din tommelfinger i lidt mel, og bor den så gennem midten af hver dejkugle. Træk lidt ud i dejen, så du får lavet et ordentligt Bagel-hul, det skal udgøre ca. en tredjedel af bagelens samlede bredde. Læg dine bagels på en bageplade med bagepapir, der er penslet med lidt olie, og lad dem hæve i 30 minutter.

Varm en stor gryde med vand op til kogepunktet. Kom 2-3 bagels i vandet ad gangen, og lad dem simre i 4-5 minutter – det må ikke bulderkoge. Vend dem halvvejs. Tag dem op med en hulske, dyp den ene side i sesamfrø og birkes, og læg dem tilbage på bagepladen.

Bag nu dine bagels i ca. 25 minutter ved 200 grader.

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter

Tip:

I bagelbutikkerne i New York er der altid et kæmpe udvalg af "spreads" – det salte eller søde smørrelse, du kommer i midten. F.eks. flødeost, rørt med krydderier og hakket grønt.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bagel