
Sådan laver du den perfekte lammekølle
Denne lammekølle er perfekt, fordi kødet bliver ekstra lækkert og saftigt, når du steger det ved lav temperatur størstedelen af tiden.
Ingredienser
Opskriften indeholder sponsorerede links
1 lammekølle på 2,2 kg – uden nøgleben
1 ½ tsk salt
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk olivenolie
2 kviste rosmarin
Tilbehør: Flødekartofler, Sunde salater, Mynte
Sådan laver du den perfekte lammekølle
1. Rids fedtet på lammekøllen på kryds og tværs med en skarp kniv, og krydr lammekøllen med salt, hvidløg, olivenolie og rosmarin.
2. Læg lammekøllen på en rist med en bradepande under. Steg lammekøllen i 20 minutter ved 225 grader.
PRØV OGSÅ: Påskekage med kokos og citron
3. Hæld vand i bunden af fadet, og steg nu videre ved 150 grader i 2 timer. Hæld lidt saft fra bunden af bradepanden over lammekøllen et par gange undervejs.
SE OGSÅ: De bedste opskrifter på flødekartofler
Husk; en lammekølle på 2 kg er en stor kølle. Hvis du køber en på omkring 1,5 kg, kan du tage ½ time af stegetiden. Lad kødet hvile i 15-20 minutter før du skærer det ud.
► Brug en god skarp kniv, når kødet skal skæres. Hos KitchenOne.dk finder du knive til ethvert behov
Server lammekøllen med årstidens grøntsager og en god sauce til – se mange flere spændende opskrifter på lammekølle og tilbehør, der passer godt til lam her:
SE MERE: Den perfekte lammekølle - 7 opskrifter & de bedste tip
Tip
Du kan sagtens bruge en frossen lammekølle, hvis det er nemmere at opbevare eller købe. Du skal dog huske, at kødet skal tø langsomt op, hvilket typisk tager omkring et døgn.
Servér din lammekølle med sovs
Er du også en af dem, der elsker sovs? Så er du ikke alene. Hos ALT.dk ved vi, at sovs kan sætte prikken over i’et og binde et måltid smukt sammen. Du kan bruge flere forskellige typer sovs til din lammekølle alt efter, hvilket tilbehør du serverer, samt hvilken smag du foretrækker.
Vi præsenterer her to gode bud på sovse, du kan servere med lam. Men husk, der er mange muligheder, der kan passe, og du skal derfor vælge den sovs, du synes, der passer bedst til din lammekølle.
Servér lam og lammekølle hele året
Lam og lammekølle forbindes ofte med påske og specielle traditioner, da det typisk er her, mange har fået det lækre kød serveret gennem årene. Vi vil dog slå et slag for, at du roligt kan lave lam hele året. Det er nemlig godt og saftigt kød, som de fleste vil elske at sætte tænderne i - også når det ikke er påske.
Vi har hos ALT.dk samlet nogle opskrifter, som du kan finde inspiration i:
Disse viser helt kort, hvordan lam kan passe ind med flere forskellige former for tilbehør og tilberedning. Så slå dig løs, og find din favoritopskrift til lam og lammekølle.