Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Den perfekte lammekølle
Foto: Line Thit Klein Den perfekte lammekølle

Sådan laver du den perfekte lammekølle

Denne lammekølle er perfekt, fordi kødet bliver ekstra lækkert og saftigt, når du steger det ved lav temperatur størstedelen af tiden.

clock 3 timer
printer Print
plate Lammekølle til 4 personer

Opskriften indeholder sponsorerede links

1 lammekølle på 2,2 kg – uden nøgleben
1 ½ tsk salt
2 fed hvidløg, finthakket
2 spsk olivenolie
2 kviste rosmarin

Tilbehør: årstidens grønt

 

Sådan laver du den perfekte lammekølle

1. Rids fedtet på lammekøllen på kryds og tværs med en skarp kniv, og krydr lammekøllen med salt, hvidløg, olivenolie og rosmarin.

2. Læg lammekøllen på en rist med en bradepande under. Steg lammekøllen i 20 minutter ved 225 grader.

PRØV OGSÅ: Påskekage med kokos og citron

3. Hæld vand i bunden af fadet, og steg nu videre ved 150 grader i 2 timer. Hæld lidt saft fra bunden af bradepanden over lammekøllen et par gange undervejs.

SE OGSÅ: De bedste opskrifter på flødekartofler

Husk; en lammekølle på 2 kg er en stor kølle. Hvis du køber en på omkring 1,5 kg, kan du tage ½ time af stegetiden. Lad kødet hvile i 15-20 minutter før du skærer det ud.

► Brug en god skarp kniv, når kødet skal skæres. Hos KitchenOne.dk finder du knive til ethvert behov

Server lammekøllen med årstidens grøntsager og en god sauce til – se mange flere spændende opskrifter på lammekølle og tilbehør, der passer godt til lam her:

SE MERE: Den perfekte lammekølle - 7 opskrifter & de bedste tip

Se, hvad vi ellers skriver om: Lammekølle, Påske, Lam, Dansk mad og Hovedret