Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Lammekølle
Foto: Thomas Hergaard

Lammekølle - opskrift fra Hjemmet

Lammekølle

printer Print

Arbejdstid: 45 min
Stege/kogetid: ca. 2 timer
Fryse-egnet
1 udbenet lammekølle (ca. 2 kg)
Kryddersmør:
2 spsk hele fennikelfrø
100 g blødt smør
2 fed hvidløg
1-2 tsk finthakket rosmarin
2 spsk dijonsennep
2 spsk soja
1 spsk knust sort peber
Endvidere:
½ flaske rødvin
4 dl bouillon

  1. Knus fennikelfrøene i en morter eller i en frysepose med en kødhammer. Rør dem i smørret sammen med knust hvidløg, rosmarin, sennep, soja og knust peber.
  2. Gnid lammekøllen ud og indvendigt med halvdelen af kryddersmørret. Snør den sammen og læg den i en bradepande. Læg resten af kryddersmørret i køleskabet. Brun køllen i ovnen ved 250 grader i ca. 20 min. Skru ned til 175 grader, hæld vinen ved og steg lammekøllen 60-80 min.
  3. Si skyen over i en gryde og dæk køllen med stanniol. Fjern fedtet fra skyen og tilsæt bouillon. Kog det ind til ca. 4 dl og pisk det kolde kryddersmør i – i små tern. Servér lammekøllen i tynde skiver med f.eks. sovs, kartofler og ærtepuré.
Se, hvad vi ellers skriver om: Påske, Kød, Lammekølle, Lam, Steg og Hovedret