Lammekølle
SPONSORERET indhold

Lammekølle med rødvinssauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn mad med lam - server en lækker lammekølle med kryddersmør og rødvinssauce. Retten egner sig godt som både gæstemad og til en hyggelig påskefrokost - og opskriften får du her:

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
24. mar. 2013 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min
Stege/kogetid: ca. 2 timer
Fryse-egnet

1 udbenet lammekølle (ca. 2 kg) (se hvordan, du udbener en lammekølle her)

Kryddersmør:
2 spsk hele fennikelfrø
100 g blødt smør
2 fed hvidløg
1-2 tsk finthakket rosmarin
2 spsk dijonsennep
2 spsk soja
1 spsk knust sort peber

Endvidere:
½ flaske rødvin
4 dl bouillon

Sådan laver du lammekølle med rødvinssauce

  1. Knus fennikelfrøene i en morter eller i en frysepose med en kødhammer. Rør dem i smørret sammen med knust hvidløg, rosmarin, sennep, soja og knust peber.
  2. Gnid lammekøllen ud og indvendigt med halvdelen af kryddersmørret. Snør den sammen og læg den i en bradepande. Læg resten af kryddersmørret i køleskabet.
  3. Brun køllen i ovnen ved 250 grader i ca. 20 min. Skru ned til 175 grader, hæld vinen ved og steg lammekøllen 60-80 min.
  4. Si skyen over i en gryde og dæk køllen med stanniol. Fjern fedtet fra skyen og tilsæt bouillon. Kog det ind til ca. 4 dl og pisk det kolde kryddersmør i – i små tern.
  5. Servér lammekøllen i tynde skiver med f.eks. sovs, kartofler og ærtepuré.