
SPONSORERET indhold
Lammekølle med rødvinssauce
Skøn mad med lam - server en lækker lammekølle med kryddersmør og rødvinssauce. Retten egner sig godt som både gæstemad og til en hyggelig påskefrokost - og opskriften får du her:
Ingredienser
Arbejdstid: 45 min
Stege/kogetid: ca. 2 timer
Fryse-egnet
1 udbenet lammekølle (ca. 2 kg) (se hvordan, du udbener en lammekølle her)
Kryddersmør:
2 spsk hele fennikelfrø
100 g blødt smør
2 fed hvidløg
1-2 tsk finthakket rosmarin
2 spsk dijonsennep
2 spsk soja
1 spsk knust sort peber
Endvidere:
½ flaske rødvin
4 dl bouillon
Sådan laver du lammekølle med rødvinssauce
- Knus fennikelfrøene i en morter eller i en frysepose med en kødhammer. Rør dem i smørret sammen med knust hvidløg, rosmarin, sennep, soja og knust peber.
- Gnid lammekøllen ud og indvendigt med halvdelen af kryddersmørret. Snør den sammen og læg den i en bradepande. Læg resten af kryddersmørret i køleskabet.
- Brun køllen i ovnen ved 250 grader i ca. 20 min. Skru ned til 175 grader, hæld vinen ved og steg lammekøllen 60-80 min.
- Si skyen over i en gryde og dæk køllen med stanniol. Fjern fedtet fra skyen og tilsæt bouillon. Kog det ind til ca. 4 dl og pisk det kolde kryddersmør i – i små tern.
- Servér lammekøllen i tynde skiver med f.eks. sovs, kartofler og ærtepuré.