Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på lammekølle med krydderurter, grov tzatziki og bagte tomater
Foto: Line Thit Klein Lammekølle med krydderurter, grov tzatziki og bagte tomater

Opskrift på lammekølle med krydderurter, grov tzatziki og bagte tomater

Lammekølle med krydderurter, grov tzatziki og bagte tomater

En steg skal næsten inge opmærksomhed have, og derfor er den perfekt gæstemad. Koncentrér dig om dine gæster, mens maden laver sig selv.

plate 4
printer Print

1 lammekølle på ca. 1,5 kg.

salt og peber.

 

Krydderurteblanding

1 dl hakket persille

1 dl revet parmesan

4 fed revet hvidløg

1 dl olivenolie

3 spsk rasp

 

Grov tzatziki

1 glaskål

½ agurk

1 tsk fint salt

400 g græsk yoghurt

1-2 friske hvidløg, fintsnittede

1 spsk. hvidvinseddike

salt til tilsmagning

1/2 dl olivenolie

 

800 g små tomater, gerne med stilk på

Sådan laver du lammekølle:

Lammekølle: Sæt ovnen på 225 grader og gnid lammekøllen med salt og peber. Brun det i 20 min. og skru så ned for ovnen til 165 grader.

Efter 1 1/2 time tages lammet ud og gnides med urteblandingen. Steg færdig i ca. 20 min. ved 200 grader umiddelbart inden servering.

Sæt også tomaterne i ovnen og bag dem møre samtidig med lammet får det sidste skud varme.


Tzatziki: Skær glaskål og agurk i stave og vend med yoghurten. Smag til med hvidløg, eddike og salt. Dryp med olivenolie på toppen af tzatzikien.

Servér evt. nye kartofler eller brød til.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lammekølle, Lam, Dansk mad, Steg og Hovedret