Opskrift på lammekølle med krydderurter, grov tzatziki og bagte tomater
SPONSORERET indhold

Lammekølle med krydderurter, grov tzatziki og bagte tomater

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En steg skal næsten inge opmærksomhed have, og derfor er den perfekt gæstemad. Koncentrér dig om dine gæster, mens maden laver sig selv.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
09. jul. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 lammekølle på ca. 1,5 kg.
salt og peber.  

Krydderurteblanding
1 dl hakket persille
1 dl revet parmesan
4 fed revet hvidløg
1 dl olivenolie
3 spsk rasp

Grov tzatziki
1 glaskål
½ agurk
1 tsk fint salt
400 g græsk yoghurt
1-2 friske hvidløg, fintsnittede
1 spsk. hvidvinseddike
salt til tilsmagning
1/2 dl olivenolie  

800 g små tomater, gerne med stilk på

Sådan laver du lammekølle:

  1. Lammekølle: Sæt ovnen på 225 grader og gnid lammekøllen med salt og peber. Brun det i 20 min. og skru så ned for ovnen til 165 grader.
  2. Efter 1 1/2 time tages lammet ud og gnides med urteblandingen. Steg færdig i ca. 20 min. ved 200 grader umiddelbart inden servering.
  3. Sæt også tomaterne i ovnen og bag dem møre samtidig med lammet får det sidste skud varme.
  4. Tzatziki: Skær glaskål og agurk i stave og vend med yoghurten. Smag til med hvidløg, eddike og salt. Dryp med olivenolie på toppen af tzatzikien.
  5. Servér evt. nye kartofler eller brød til.