
Foto: Lækker lammekølle på grillen tager tid at tilberede, så mens duften breder sig, er der tid til en snak og et glas før maden.
Grillstegt lammekølle med agurkesalat
Det er hyggeligt at samle venner og familie i festligt lag omkring grillen. Her lægger vi lammekølle på grillen og serverer med hjemmelavet agurkesalat og nye kartofler.
1 udbenet lammekølle (ca. 1 kg) - se her, hvordan du udbener en lammekølle
2 spsk. friskhakket timian
2 spsk. friskhakket rosmarin
2 spsk. hakket persille
3 fed hvidløg
1 citron (øko)
1-2 spsk. olivenolie
salt og peber
Agurkesalat:
1-2 agurker
2½ dl græsk yoghurt
frisk mynte
salt og peber
Tilbehør: 1 kg nye kartofler
Sådan griller du en lammekølle
- BLAND timian, rosmarin, persille, finthakket hvidløg og fintrevet citronskal sammen, og tilsæt 1-2 spsk. citronsaft, olivenolie, salt og peber.
- DEL lammekøllen i 2 stege, og skær en lomme i hver. Smør dem ind- og udvendigt med marinaden, og snør stegene sammen. Læg dem i køleskabet 6-24 timer – gerne i fryseposer.
- SKRÆL agurkerne stribede, og halvér dem på langs. Skrab kernerne ud, og skær dem i skrå skiver. RØR yoghurt sammen med friskhakket mynte, salt og peber, og vend agurkerne i.
- STEG kødet på en varm grill ved indirekte varme til centrumstemperaturen er ca. 60 grader – det tager 25-45 min.
- KOG skrubbede kartofler i letsaltet vand 8 min. Træk dem på spyd, pensl med olie, og steg dem på grillen i 8-10 min.
- SKÆR kødet i tynde skiver, og servér med kartofler og agurkesalat.
PRØV OGSÅ: Lammefrikadeller med myntesovs og rispilaf med aubergine
TIP: Steg også grøntsagerne på grillen: Rens 600 g grøntsager. Skær dem ud, så de nemt kan grilles: peberfrugter i brede både, aubergine, squash, blomkål og fennikel i skiver, tomater, gulerødder og svampe i hele eller halve. Pensl grøntsagerne med olivenolie, og steg dem på en middelvarm grill, til de er passende møre.