
Grillstegt lammekølle med agurkesalat
Det er hyggeligt at samle venner og familie i festligt lag omkring grillen. Her lægger vi lammekølle på grillen og serverer med hjemmelavet agurkesalat og nye kartofler.
Ingredienser
1 udbenet lammekølle (ca. 1 kg) - se her, hvordan du udbener en lammekølle
2 spsk. friskhakket timian
2 spsk. friskhakket rosmarin
2 spsk. hakket persille
3 fed hvidløg
1 citron (øko)
1-2 spsk. olivenolie
salt og peber
Agurkesalat:
1-2 agurker
2½ dl græsk yoghurt
frisk mynte
salt og peber
Tilbehør: 1 kg nye kartofler
Sådan griller du en lammekølle
- BLAND timian, rosmarin, persille, finthakket hvidløg og fintrevet citronskal sammen, og tilsæt 1-2 spsk. citronsaft, olivenolie, salt og peber.
- DEL lammekøllen i 2 stege, og skær en lomme i hver. Smør dem ind- og udvendigt med marinaden, og snør stegene sammen. Læg dem i køleskabet 6-24 timer – gerne i fryseposer.
- SKRÆL agurkerne stribede, og halvér dem på langs. Skrab kernerne ud, og skær dem i skrå skiver. RØR yoghurt sammen med friskhakket mynte, salt og peber, og vend agurkerne i.
- STEG kødet på en varm grill ved indirekte varme til centrumstemperaturen er ca. 60 grader – det tager 25-45 min.
- KOG skrubbede kartofler i letsaltet vand 8 min. Træk dem på spyd, pensl med olie, og steg dem på grillen i 8-10 min.
- SKÆR kødet i tynde skiver, og servér med kartofler og agurkesalat.
PRØV OGSÅ: Lammefrikadeller med myntesovs og rispilaf med aubergine
TIP: Steg også grøntsagerne på grillen: Rens 600 g grøntsager. Skær dem ud, så de nemt kan grilles: peberfrugter i brede både, aubergine, squash, blomkål og fennikel i skiver, tomater, gulerødder og svampe i hele eller halve. Pensl grøntsagerne med olivenolie, og steg dem på en middelvarm grill, til de er passende møre.