Få opskriften på lækker fuldkornsfoccacia med oliven og feta
SPONSORERET indhold

Få opskriften på lækker fuldkornsfoccacia med oliven og feta

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne nemme foccacia er dejlig i madpakken, gerne med en masse snackgrønt, frugt eller en god juice. Du kan også bruge brødet som tilbehør til aftensmaden. Nok til mange madpakker.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
22. mar. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 2 timer

Ingredienser

25 g gær
7 dl lunet vand (ca. 37 grader)
2 tsk groft salt
65 g flydende honning
1 dl olivenolie
100 g havregryn
ca. 400 g fuldkornsspelt
ca. 400 g fint hvedemel
lidt olivenolie til bradepanden

Fyld:
100 g oliven
100 g feta
1 stor håndfuld oregano

Sådan bager du foccacia med fuldkorn

Opløs gæren i lunet vand. Tilsæt salt, honning og olivenolie. Tilsæt gryn og mel. Tilsæt melet lidt ad gangen, du skal måske bruge lidt mere eller lidt mindre.

Dejen skal have konsistens som tyk havregrød. Rør et par minutter, evt. på maskine, og lad dejen hæve i 30 min, ved stuetemperatur.

Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 30x25 cm) foret med bagepapir. Lad den hæve i yderligere 30 min. Prik lidt i dejen med en våd finger, og top den med salt, oliven, brud af feta og halvdelen af oreganoen.

Bag brødet ved 180 grader varmluft i 45-60 min, eller til det er gennembagt (dæk evt. brødet til med folie, hvis det bliver for mørkt).

Vend det, og lad det køle af i formen. Skær foccaciaen i grove stykker til at spise, som den er, toppet med det sidste oregano.

PRØV OGSÅ: Sådan laver du en lækker misosuppe

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter