Falafel af søde kartofler med blomkålstabbouleh og hvidløgsyoghurt
SPONSORERET indhold

Falafel af søde kartofler med blomkålstabbouleh og hvidløgsyoghurt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Falafel laver man normalt med kikærter, som friteres. Her er der tilsat søde kartofler til falafelfarsen, som efterfølgende bages i ovnen i stedet for den lækre men knap så sunde frituretilberedning. Resultatet er uimodståelige, små knasende kugler, som bliver til en himmerigsmundfuld samme med hvidløgsyoghurt og stærk chilisauce.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
10. mar. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Falafel:
250 g tørrede kikærter
300 g søde kartofler
2 tsk stødt kommen
1 fed hvidløg, revet
½ dl frisk koriander, finthakket
1/2 citron, saften heraf
2 tsk. salt
½ dl olivenolie

Hvidløgsyoghurt: 
2 dl yoghurt
1 fed hvidløg, revet
½ tsk. salt

Blomkålstabbouleh:
½ blomkål
2 store tomater
1/2 agurk
1/2 rødløg
1 stort bundt bredbladet persille, befriet for stilke og finthakket (150 g inden stilkene pilles af, det er vigtigt, du bruger MEGET persille)
1 citron, saften heraf
3/4 dl olivenolie
salt og peber.

Til servering:
chiliolie (køb den i supermarkedet eller specialbutikker)

Sådan laver du falafel:

Falafel:
Dag 1: Læg kikærterne i blød i vand natten over.

Dag 2: Skær de søde kartofler i halve, og bag dem møre i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Skrab kartoffelkødet ud af skrællen og over i en blender. Tilsæt de øvrige ingredienser, også kikærterne (de skal ikke koges først). Blend det hele godt sammen. Det er o.k., at farsen er lidt grov nogle steder, men den skal kunne hænge sammen.

Form farsen til små kugler ved hjælp af to små skeer. Bag falaflerne på en bageplade beklædt med papir i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Hvidløgsyoghurt:
Rør yoghurt og hvidløg sammen, og smag til med salt.

Blomkålstabbouleh:
Findel blomkålen til en rislignende konsistens på én af følgende måder: Riv på et rivejern, snit fint med en kniv, eller nemmest: Blend i en foodprocessor. Fjern kernerne fra tomaterne, og skær dem i fine strimler (brug evt. en brødkniv til at skære tomaterne med). Skær agurk og rødløg i små tern. Bland blomkål, tomater, agurk og løg sammen med persille, citron og olivenolie. Smag til med salt og peber.

Servering: Servér falaflerne rullet ind i salatblade sammen med hvidløgsyoghurt og chiliolie.

PRØV OGSÅ: Grøntsager med tykmælkshollandaise