Flad-mave-brød med macadamianødder & chiafrø
SPONSORERET indhold

Flad-mave-brød med macadamianødder & chiafrø

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Ja, du kan spise din mave flad, når du spiser det rigtige brød.

Af: Majbritt Louring Engell Foto: Maria Nørregaard
09. apr. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

34 stk
4,5 dl vand
25 gram gær
100 g macadamianødder eller andre nødder
¾ dl rapsolie (60 g)
1 tsk. salt
½ tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
1 æg
2 dl chiafrø/hørfrø (120 g)
50 g knækkede kerner fx rug, hvede eller boghvedekerner
15 g skummetmælkspulver
ca 400-420 gram rugmel
Ekstra kanel
evt. 100 g pistacienødder til topping

Sådan gør du:

Rør vand og gær sammen i en skål. Hak nødderne groft. Rør olie, salt, kanel, vaniljepulver, 1 sammenpisket æg og diverse frø i vand med gær. Tilsæt hakkede nødder, skummetmælkspulver og mel. Rør grundigt i dejen. Den virker meget klistret. Lad den hæve minimum 3 timer et lunt sted. Gerne natten over.

Læg bagepapir på 2 bageplader og stil ovnen på 200 grader. Stil 34 dejklatter med to våde spiseskeer og tryk brødene flade. Drys med kanel og evt. pistacienødder, inden du bager dem eller med lidt ekstra pistacienødder. Bages i ca. 15-20 minutter. Hold øje med brødene. De må ikke få for lang tid, de må godt være lidt bløde, når de kommer ud af ovnen. Frys evt. nogle af brødene da de ikke kan holde sig mere end 3-4 dage.

100 kcal pr stk.

FÅ MERE inspiration til lækker slankemad på Altfordamerne.dk/opskrifter/sund--slank/