Opskrift på friske rispapirruller med rejer og hoisindip
SPONSORERET indhold

Friske rispapirruller med rejer og hoisindip

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Rispapirruller bliver også kaldt sommerruller, og er virkelig en nydelse. Lette at lave og meget delikate i smagen.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
29. aug. 2012 | Mad | ALT for damerne
4 | Total: 40 min

Ingredienser

200 g kogte tigerrejer
100 g tynde risnudler
1 pakke lucernespirer
125 g sukkerærter
1 bundt mynte
1 bundt thaibasilikum
1 pakke rispapir – små
Dip
1 dl hoisin sauce
½ dl vand
2 spsk Fish Sauce
100 g saltede, ristede peanuts
1-2 chilier.

Sådan laver du rispapirruller:

1. Pil rejerne, fjern tarmen langs ryggen, og flæk rejerne. Kog risnudlerne efter pakkens anvisning og skyl dem grundigt i koldt vand for at fjerne stivelsen. Vask og tør grøntsager og krydderurter.

2. Hav en stor skål med koldt vand stående og kom et stykke rispapir i. Lad det suge vandet til sig i 1 minut og læg det så op på et skærebræt. Placer to halve rejer i midten, sukkerærter, krydderurter og spirer og fold den nederste del af rispapiret ind over fyldet, derefter siderne. Klem godt sammen om fyldet og rul sammen til en rulle. Læg de færdige ruller på et fad – klar til servering.

3. Rør hosin sauce sammen med vand og Fish Sauce. Hak peanuts og chili og drys over dippen ved servering.