SPONSORERET indhold
Gåsebryst - en ægte kagedrøm
6 stk.
Ingredienser
Lagkagebunde:
4 æg
125 g flormelis
2½ spsk. kartoffelmel
100 g hvedemel
Desuden:
2 dl hindbærmarmelade
Vaniljecreme:
2 dl sødmælk
¾ dl piskefløde
50 g sukker
kornene fra 1 vaniljestang
4 æggeblommer, evt. 2
bægre pasteuriserede
25 g majsstivelse
½ dl sødmælk
1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
Samt:
1½ dl piskefløde pisket til flødeskum
Desuden:
400 g ren, rå marcipan
- Pisk æg og flormelis skummende. Sigt kartoffelmel og hvedemel i æggemassen, og vend rundt. Smør dejen ud på bagepapir til en stor bund ca. 32 x 25 cm.
- Bag bunden ved 180 gr. i ca. 8 min., til den er gylden og gennembagt. Køl bunden af, og skær den i to ens rektangler a ca. 30 x 10 cm. Læg sammen med marmelade.
- Vaniljecreme: Kog 2 dl mælk, fløde, sukker og vaniljekorn op i en gryde. Pisk æggeblommer, majsstivelse og ½ dl mælk sammen i en skål. Hæld den lune mælk over æggeblommeblandingen, og kom blandingen tilbage i gryden. Kog, til den bliver tyk og cremet, rør hele tiden, så cremen ikke brænder på.
- Lad cremen køle helt ned, tildækket i køleskab. Pisk cremen igennem med en håndmixer, og vend derefter flødeskum i.
- Sådan samler du kagen: Fordel vaniljecremen over kagebunden. Kom flødeskum over. Rul marcipanen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir, og fold om kagen.
- Overskydende marcipan skæres fra. Skær i 6 ens kager.
- Skyl, og aftør kniven, hver gang du har skåret en kage. Opbevar tildækket i køleskab.
- Kan kun holde sig et døgns tid i køleskab.