Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Grønkålssalat med frugt, nødder og bacon
Foto: Line Thit Klein Grønkålssalat med frugt, nødder og bacon

Grønkålssalat med frugt, nødder og bacon

Grønkålssalat med frugt, nødder og bacon

Spis salaten med brød til eller som tilbehør til f.eks. en kotelet stegt med hvidløg og timian.

plate 4
printer Print

3-4 store håndfulde grønkål
150 g bacon
2-3 æbler
lidt peber
1½ spsk dijonsennep
1½ spsk flydende honning
½ citron, saften heraf
1½ dl hakkede hasselnødder
50-75 g dadler − udstenede og delt i halve
Tilbehør: brød

Sådan gør du:

Pluk grønkålen fra stilkene, og hak grønkålen groft. Skær bacon i tern og æblerne i både.

Steg bacon sprødt og gyldent på en pande – tilsæt æblerne, og steg fortsat 2-3 min. Krydr med lidt peber, og kom grønkål på panden de sidste 2 min. Hæld det i en skål.

Rør dijonsennep sammen med flydende honning og citronsaft. Bland grønkålsblandingen med æbler og bacon sammen med dressingen.

Anret på et fad eller i en skå, og drys med hasselnødder og dadler. Servér brød til.

Hvis du har et granatæble i frugtskålen, kan du drysse salaten med granatæblekerner i stedet for dadler.

PRØV OGSÅ: Portobellosalat med persille, parmesan og spidskål

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Dadler, Nødder og Bacon