Hvid omelet med varmrøget laks og skyrcreme
Vil du stryge kalorierne kan du, som her, undlade blommen i omeletten – så får du et rent skud protein, nærmest uden fedt. Vær bare opmærksom på, at omeletten så er lidt sværere at arbejde med, og smagen bliver lidt mere neutral. Skyrcremen har godt af at stå et par timer i køleskab, så den tykner en smule.
Ingredienser
Beregn ca 2 æggehvider per omelet og 1 omelet per person
1 spsk mælk per hvide
friskkværnet peber
havsalt
kokosolie eller anden neutral olie til at stege i
krydderurtecreme:
1 dl skyr
1 dl creme fraiche 9%
2 bundter blandede krydderurter, f.eks. dild, purløg, persille, basilikum og estragon
havsalt og peber
hertil:
ca 400 g varmrøget laks
Sådan gør du:
Start med at lave krydderurtecremen. Hak de forskellige urter groft, og blend dem med creme fraichen til en lysegrøn creme. Den vil synes noget tynd i det på grund af safterne fra krydderurterne. Vend skyren i, og smag til med salt og peber. Sæt cremen på køl, gerne i et par timer eller natten over.
Pisk æggehviderne med en gaffel sammen med mælken, og krydr med salt og peber. Varm en slip-let pande op til den er temmelig varm, tilsæt olien og hæld ca ½ dl af æggemassen på panden. Lad den stege 1-2 min., inden du forsigtigt vender siderne ind over midten.
Server omeletterne med det samme sammen med stykker af varmrøget laks og krydderurtecremen.
Prøv også søde kartofler med gedeost og akaciehonning
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/