GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Søde kartofler med gedeost og akaciehonning
Foto: Line Thit Klein Søde kartofler med gedeost og akaciehonning

Søde kartofler med gedeost og akaciehonning

Søde kartofler med gedeost og akaciehonning

Et rigtig dejligt alternativ til kartoflen, som indeholder væsentlig mindre stivelse og tilmed er proppet med beta caroten. Den søde smag passer perfekt til den salte gedeost.

printer Print

4 mellemstore søde kartofler
en smule olivenolie
8 skiver gedeost
akaciehonning – eller lignende flydende honning
havsalt
friskkværnet peber

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200˚. Skyl og skrub kartoflerner fri for snavs, og skær dem over på den lange led. Læg dem på et stykke bagepapir i et ildfast fad, og bag kartoflerne i 40-50 min., til de er møre.

Herfra kan kartoflerne gemmes, og grilles med gedeosten lige før servering. Det gør du ved at lægge et stykke gedeost på de søde kartofler, og grille dem i ovnen i ca 4-5 min. Når osten er smeltet, tager du dem ud, drysser med havsalt og peber og drypper med honning. Servér med det samme.

Prøv også skyr med dukkah og bær

Tip:

Gå efter de orangebrune søde kartofler, og undgå dem med lilla skal og som er mindre orange i kødet – de bliver melede og er ikke nær så søde.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kartofler og Søde kartofler