Påskesmåkager
Foto: Katrine Klinken

Påskesmåkager - opskrift fra Hjemmet

Hyggelige påskesmåkager

Børn elsker at hygge, så ta’ dem med i køkkenet op til påske. Det behøver jo ikke kun være til jul, at man bager småkager og pynter dem.

printer Print
plate (ca. 25 store småkager, afhængig af størrelsen)

Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 8-10 min.
Dejen er fryse-egnet
Kagerne opbevares i en kagedåse eller lufttæt beholder
200 g smør (koldt i små stykker)
300 g hvedemel
100 g flormelis
1 tsk stødt kardemomme
1 stang vanilje
1 tsk citronskal (fintrevet)
1 stort æg
Evt. en lille smule koldt vand
Pynt:
50 g flormelis
1-2 tsk æggehvide eller vand
evt. sukkerkugler, kagekrymmel og små søde påskeæg

  1. Smuldr smør og mel – evt. i en foodprocessor. Tilsæt flormelis, kardemomme, vaniljekorn og citronskal. Tryk dejen sammen med æg og evt. lidt koldt vand. Tryk den lidt flad og læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  2. Del evt. dejen i 2-3 portioner og tag en portion ud ad gangen, så dejen ikke bliver for varm. Rul dejen ud, ca. 2 mm tyk. Stik den ud i enkle figurer, f.eks. som påskeæg eller påskekyllinger. Lav evt. skabeloner af papir efter figurerne her på siden og skær rundt om dem med en lille kniv.
  3. Læg kagerne på bagepapir på en bageplade. Sæt pladen i midten af en 200 grader varm ovn og bag kagerne ca. 8 min., til de er let lysebrune i kanten. Lad dem køle af på en bagerist.
  4. Pynt: Rør flormelis med æggehvide eller vand. Rør det til en tyktflydende masse. Smør glasuren på småkagerne med en ske eller hæld den i en sprøjtepose med et lille hul i spidsen og tegn mønstre med den. Som sprøjtepose kan bruges en plasticpose, hvor der er klippet et lille hul i det ene hjørne. Pynt med kugler, krymmel eller påskeæg, inden glasuren stivner.

    SKABELON TIL PÅSKESMÅKAGER - KLIK HER
Se, hvad vi ellers skriver om: Påske