
Kålwrap med marinerede kyllingestrimler i tomat
Perfekt som lækkert aftensmåltid med både knasende kål og gode proteiner fra kyllingen. Du kan også erstatte chili med paprika eller cayennepeber i marinaden.
4
Ingredienser
- 250-300 g kyllingebryst uden skind og ben, gerne økologisk
- 1 økologisk citron, fintreven skræl og friskpresset saft herfra
- 1 lille knsp vaniljepulver eller vaniljekorn
- 1 fed hvidløg, finthakket til marinaden
- 50 g ingefær, finthakket
- 5 dråber fishsauce
- 1 rødløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket til tomatsaucen
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie
- hav- eller sydesalt
- sort peber, friskkværnet
- 6 dl flåede tomater, mosede eller hakkede
- 4 store blade spidskål – ikke de yderste blade, der er for grove, men dem lige under
- 2-3 spsk ekstra jomfruoliven- eller kokosolie
Sådan gør du:
- Skær kyllingebrystet i strimler og mariner det i citron, vanilje, hvidløg, ingefær og fishsauce i mindst 30 minutter, men det smager allerbedst, hvis det får lov til at stå natten over på køl.
- Sauter rødløg og hvidløg i olivenolie i en gryde med salt og peber ved mellemhøj varme i 10 minutter. Det skal ikke blive brunt, men blødt og sødt.
- Tilsæt tomater, og lad sovsen simre i 40 minutter ved lav varme under låg. Rør jævnligt, så den ikke brænder på.
- Sauter den marinerede kylling i lidt olie i en gryde, ca. 2 minutter ved høj varme, til den lige begynder at blive gyldenbrun. Tilsæt så 3-4 dl af din tomatsovs, og lad det simre i 4-5 minutter, til kyllingestykkerne er møre og gennemstegte.
- Arranger en god portion kyllingen i tomatsaucen på forsiden af hvert kålblad, og servér.
- Du får mere sovs, end du skal bruge til dine wraps her. Resterne er perfekte til fuldkornspasta, fjerkræ, fisk eller kødretter og holder sig mindst 3 dage på køl.
- Kcal 358
- Prøv også kålwrap med sorte linser, tomat og porrer
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/sund--slank/