Kartoffel-porre-suppe med parmaskinke
SPONSORERET indhold

Kartoffel-porre-suppe med parmaskinke

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kartoffelsuppe er et sikkert hit hos både store og små. Prøv med ristet parmaskinke på toppen i stedet for bacon.

Af: Mai Knauer Foto: Columbus Leth
15. okt. 2015 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Kogetid: ca. 30 min.
400 g bagekartofler (skrællet vægt)
1 porre
1 spsk. smør
3-4 kviste timian
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
7 dl vand
½ dl piskefløde
Pynt:
70 g parmaskinke
3-4 kviste frisk timian
evt. groft brød

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
  2. Skyl porren, og skær den i fine skiver.
  3. Kom kartofler og porrer i en gryde med smør, og lad det stege forsigtigt i 3 min., uden at porren tager farve.
  4. Krydr med timian, skiver af hvidløg, salt og peber, og sautér i 1 minut. Tilsæt vand, og kog suppen i ca. 20 min. på lavt blus. Tilsæt fløde, og kog videre i 5 min.
  5. Tag gryden af blusset, og blend med en stavblender eller foodprocessor, til suppen er helt blank. Varm suppen op igen.
  6. Rist parmaskinken på en varm pande i 1 min. på hver side, og kom den på et stykke fedtsugende papir.
  7. Servér suppen i dybe skåle med ristet, brækket parmaskinke på toppen og frisk timian. Servér evt. med groft brød.