Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Klassiske brunkager med Dr. Oetker
Foto: Dr. Oetker

Dr. Oetkers klassiske brunkager - opskrift fra Hjemmet

Dr. Oetkers klassiske brunkager

Der er intet så julet som en sprød nybagt brunkage!

100-200 stk.
Print
  • 1½ tsk. Dr. Oetker Potaske
  • ½ dl vand
  • 250 g smør
  • 200 g sirup
  • 200 g sukker
  • 1 pose (50 g) Dr. Oetker Hakkede mandler
  • 1 bæger (100 g) Dr. Oetker Sukat eller Appelsinskal (kan undlades)
  • 1 pose Dr. Oetker Brunkagekrydderi
  • 500 g hvedemel

Sådan laver du klassiske brunkager

  1. Opløs potasken i vandet.
  2. Smør, sirup og sukker koges op og den opløste potaske røres i. Afkøl massen til den er lunken.
  3. Bland mandler, sukat/appelsinskal med sigtet brunkagekrydderi og hvedemel i en skål. Bland sukkermassen i melblandingen og ælt dejen til den er ensartet og smidig.
  4. Tril dejen til tykke stænger (Ø 4 cm) og lad dem hvile i køleskabet i mindst 12 timer.
  5. Tænd ovnen på 160° C varmluft eller 180° C traditionel varme.
  6. De afkølede dej-stænger skæres i tynde skiver og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag brunkagerne i 8-10 minutter
  8. Afkøl brunkagerne på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager og Brunkager