Klatkager af risengrød
SPONSORERET indhold

Klatkager med æble-brombær-kompot

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Brug dine rester af risengrød til at lave de lækreste klatkager. Få opskriften på de nemme klatkager her:

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
09. dec. 2021 | Opskrift | ALT for damerne
15-30 stk. klatkager | Total: 20 min

Ingredienser

2 æbler
75 g sukker
½ vaniljestang
200 g frosne brombær
1 tsk revet citronskal
5 dl kold risengrød
3 spsk kartoffelmel
1 æg
2 ½ spsk sukker
smør til stegning.

Sådan laver du klatkager

  1. Skræl æblerne, og skær dem i tern. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom æbler, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i gryden, og kog det med en ½ dl vand i bunden, til æblerne begynder at mose lidt. tilsæt brombærrene,og kog fortsat 5 min.
  2. Smag til med revet citronskal og evt. lidt ekstra sukker. Kom kompotten på sylteglas, indtil den skal spises.
  3. Rør den kolde risengrød sammen med kartoffelmel, æg og sukker. Brun smørret let på en pande, og kom dejen på panden med en spiseske. 
  4. Steg klatkagerne gyldne og lækre ved middelvarme. 2 min. på hver side. 
  5. Servér klatkagerne med en skefuld æble- brombærkompot. får I ikke spist det hele, er æble-brombærkompotten også god på morgenbordet.