Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kold asiatisk kartoffelsalat med kål, sesam, koriander og mynte
Foto: Line Thit Klein Kold asiatisk kartoffelsalat med kål, sesam, koriander og mynte

Kold asiatisk kartoffelsalat med kål, sesam, koriander og mynte

Kold asiatisk kartoffelsalat med kål, sesam, koriander og mynte

Krydret og knasende med fine asiatiske toner af nødder og karry.

20 minutter
Print
4

1000 g nye danske kartofler
1 spsk gul karrypasta
1 spsk kokosolie – eller peanutbutter
1 lime, saften herfra
1 spsk fiskesauce
2 skalotteløg
2 spsk sukker
spsk soya
1 dl jordnøddeolie – brug evt. halvt sesamolie
75 g rød peber
50 g spidskål
50 g bønnespirer
6 spsk sesamfrø, ristede
2 spsk frisk koriander
2 spsk mynte
4 forårsløg, fintsnittet
soya og peber

Sådan gør du:

Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, pil dem og køl dem af. Snit rød peber, spidskål og forårsløg i strimler.

Rist sesam gylden på en tør pande. Blend en dressing af gul karrypasta, kokosolie, limesaft, fiskesauce, hakket skalotteløg, sukker, soya og olie.

Bland kartofler, rød peber, spidskål, bønnespirer og ristede sesamfrø i dressingen.

Drys med forårsløg, koriander og mynte. 

PRØV OGSÅ: Kold kartoffelsalat med tun og bagte tomater

Tip:

 Server gerne soya og andre asiatiske dressinger til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kartoffelsalat, Mynte og Kål