Kold kartoffelsalat med tun og bagte tomater
Perfekt frokostret med sprøde sukkerærter ogsøde, bagte cherrytomater
Ingredienser
1000 g nye danske kartofler
10 cherrytomater
30 g græskarkerner
125 sukkerærter
100 g agurk
4 dl cremefraiche
2 dl mayonnaise
2 dåser tun i olie
75 g rødløg
20 g ribs
2 spsk persille, hakket
2 spsk purløg, hakket
salt og peber
Sådan gør du:
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand, pil kartoflerne og køl dem af.
Bag cherrytomaterne i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.
Rist græskarkerner på en tør pande.
Blancher sukkerærter i letsaltet vand i ca. 1 min.
Skær de vandede kerner fra agurken, snit den i små stykker og kom salt på.
Bland cremefraiche, mayonnaise og tun sammen, og smag til med salt og peber.
Hak rødløg fint, og vend kartofler, rødløg, græskarkerner, sukkerærter og agurk i dressingen.
Drys med bagte cherrytomater, ribs, persille og purløg – og server.