Cremet tomatsuppe af bagte tomater
Cremet tomatsuppe af bagte tomater

Cremet tomatsuppe af bagte tomater

Cremet tomatsuppe af bagte tomater

Christine Søndergaard og Josephine Glad er begge 16 år og går i 9. klasse i Lyngby. De driver deres madblog "Plat du jour" og har netop udgivet bogen "Kom med i vores køkken", som er udkommet på Gyldendal. Her får du deres opskrift på en cremet tomatsuppe.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 Person(er)
Ingredienser

2 kg lækre tomater
3/4 dl olivenolie
½ spsk rørsukker
½ spsk brun farin
2 rødløg
5-6 fed hvidløg (de mister en del smag under bagningen)
2 tsk salt
Peber
Timian
DERUDOVER
3 tsk balsamicoeddike
Salt og peber

Sådan laver du tomatsuppe:

Vask tomaterne og skær dem halvt over. Put dem i et stort, dybt fad. Hæld olivenolien over. Bland sukkeret sammen og drys det over tomaterne. Pil løgene og del dem hver i sær i fire dele. Bank hvidløgene med din håndrod og pil dem. Læg dem i fadet. Drys med salt, peber og massere af timian. Bag ved 200 grader i 45 minutter. Når tomaterne er færdige pilles timiangrenene fra og suppen blendes lind og lækker i en blender.

Hæld den blendede suppe i en gryde og varm dem op. Smag til med balsamico, salt og peber. Nyd varm med lækkert brød, fx små sprøde rugbrødstrekanter med gedeost, honning og timian som smides en tur i ovnen.

SE OPSKRIFTEN på pigernes hjemmeside ”Plat du jour” her

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Om forfatterne

Christine Søndergaard og Josephine Glad er begge 16 år og går i 9. klasse i Lyngby. De driver deres madblog "Plat du jour" og har netop udgivet bogen "Kom med i vores køkken", som er udkommet på Gyldendal.