Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kyllingeleverpaté
Foto: Line Thit Klein Kyllingeleverpaté

Kyllingeleverpaté

Kyllingeleverpaté

Det er langt lettere at lave sin egen paté, end mange sikkert tror.

Print

Til ca. 6 dl paté, nok til 10-12 personer
450 g kyllingelever
200 g smør skåret i tern
2 spsk hakket skalotteløg
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk frisk timian, kun bladene
1 dl brandy, marsala eller portvin
salt og peber
2 spsk fløde
1 spsk tomatkoncentrat
topping: 150 g smør frisk timian 5 hele rosenpebre tilbehør: sprødstegt parmaskinke og evt. stegte kantareller

Sådan gør du:

Skær sener og uregelmæssigheder fra leverne.

Varm 1 spsk af smørret op på en pande, og steg skalotteløg, hvidløg og hakket frisk timian, til løgene er blanke. Hæld leverne på panden, og brun dem på alle sider. Tilsæt portvin, marsala eller brandy, skru op for varmen, og lad spiritussen koge hurtigt ned.

Krydr leverne med rigeligt salt og peber, og blend dem med resten af det bløde smør, piskefløden og tomatkoncentratet til blandingen er glat. Kør patéen igennem en fintmasket si, og smag den evt. til igen. Bred patéen ud i en passende beholder, dæk med film, og lad den stå på køl nogle timer, før toppingen kommer på.

Til topping anbringer du smør, timian og rosenpeberkorn over lav varme og lader smelte. Lad smørblandingen stå, så bundfaldet samler sig og det klarede smør kan hældes over den faste paté. Opbevar patéen koldt, indtil den skal serveres, den kan holde sig ca. en uge i køleskab. Servér med sprødstegt parmaskinke og gerne stegte kantareller.

PRØV OGSÅ: Æg i cocotte med kartofler, løg, trøfler og trøffelolie

Se, hvad vi ellers skriver om: Paté og Kylling