Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Lækre morgenboller
Foto: Betina Hastoft

Lækre morgenboller - opskrift fra Hendes Verden

Lækre morgenboller

Så skal der bages surdejs boller.

plate 15 stk.
printer Print

Morgenboller
1 portion (ca. 3 dl) hvedesurdej (se herunder)
5 g gær
4½ dl lunkent vand
2 tsk. salt
250 g fuldkornsdurummel el. fuldkornsspeltmel
ca. 500 g hvedemel
Desuden:
1 sammenpisket æg
2-3 spsk. blåbirkes
Grundopskrift på hvedesurdej (Ca. 3 dl)
2 dl vand (40 gr. varmt)
2 dl hvedemel
5 g gær

  1. Rør surdejen sammen, og kom den i et stort glas. Dæk med plastfilm, prik et par små huller i plasten.
  2. Lad blandingen stå 2-3 dage ved køkkentemperatur. Det skal dufte syrligt og må gerne boble lidt.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bageopskrifter