Luksusmorgenboller
SPONSORERET indhold

Luksusmorgenboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Dejlige, seje morgenmadsboller, her i godt selskab med chokoladecreme og en syrlig-sød marmelade. Bollerne skal du i gang med dagen før.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
06. mar. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Boller:
Fordej – dag 1:
3 dl lunkent vand
1 spsk honning
ca 6 gær, på størrelse med en hasselnød
500 g hvedemel, gerne stenformalet, f.eks. Meyers eller Skærtoft Mølles
dag 2:
3 dl lunkent vand
2 spsk havsalt
400 g sigtet spelt
drys:
ca 50 g blå birkes

Sådan gør du:

Bland ingredienserne til fordejen så blandingen er ensartet, dæk med film og lad den stå lunt til næste dag, hvor den vil være begyndt at danne små luftbobler. Tilsæt resten af vandet, havsalt og speltmel, og ælt dejen nogenlunde ensartet.

Det er en blød dej, så det kan være nemmest at samle den i skålen med en hånd. Lad den derefter hæve videre i ca 4 timer, efter første og anden time vendes dejen rundt. Dyp hånden i koldt vand inden, så klistrer dejen mindre.

De sidste timer skal dejen bare stå og hæve.

Tænd ovnen på 225˚. Vend dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord, og klip stykker af dejen, der bliver ca. 18-20 boller. Læg dem på en bageplade med bagepapir, drys med rigeligt birkes og bag dem i ca 25 min., eller indtil de er mørkt gyldenbrune over det. Lad dem stå mindst 15 min. og køle, før de spises.

Prøv også drænet yoghurt med passion-mango-kompot

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/