SPONSORERET indhold
Skøn glutenfri drømmekage fra Meyers Bageri
Her spejler kokossmagen fra toppen sig ned i sandkagebasen, som vi bager med kokosmælk, mandelmel og rismel. Drømmekagen har aner i den nordvestjyske by Brovst, hvorfra den i 1960'erne bredte sig og blev allemandseje. Denne version er uden gluten og du får opskriften lige her:
8-10 personer |
Total: 25 min
Ingredienser
KAGEDEJ:
1 vaniljestang
3 æg
225 g sukker
110 g mandelmel
75 g rismel
8 g glutenfrit bagepulver
70 g smør
150 g kokosmælk
KOKOSFYLD:
100 g smør
150 g kokosmel
225 g brun farin
50 g kokosmælk
Sådan bager du glutenfri drømmekage
- KAGE:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker - Vend vaniljekorn, mandelmel, rismel og bagepulver i dejen, til den er jævn.
- Smelt smørret i en kasserolle, og rør kokosmælken i det smeltede smør.
- Vend blandingen i dejen.
- Fordel dejen i et smurt ovnfast fad, og forbag kagen ved 190 grader i 20 minutter
PRØV OGSÅ: Meyers glutenfri fødselsdagsboller - KOKOSFYLD:
Lav i mellemtiden fyldet ved at vende alle ingredienser sammen i en gryde og lade det koge op under konstant omrøring. Så snart det koger, er fyldet klart - Tag kagen ud af ovnen og skru op på 220 grader.
- Fordel fyldet på kagen, oig bag den i yderligere ca. 5 minutter.
- Lad kagen køle helt af, inden du skærer i den.