drømmekage glutenfri
Foto: Chris Tonnesen

Glutenfri drømmekage

Skøn glutenfri drømmekage fra Meyers Bageri

Her spejler kokossmagen fra toppen sig ned i sandkagebasen, som vi bage med kokosmælk, mandelmel og rismel. Drømmekagen har aner i den nordvestjyske by Brovst, hvorfra den i 1960'erne bredte sig og blev allemandseje. Denne version

printer Print
clock 25 minutter
plate 8-10 personer

KAGEDEJ:
1 vaniljestang
3 æg
225 g sukker
110 g mandelmel
75 g rismel
8 g glutenfrit bagepulver
70 g smør
150 g kokosmælk

KOKOSFYLD:
100 g smør
150 g kokosmel
225 g brun farin
50 g kokosmælk

Sådan bager du glutenfri drømmekage

  1. KAGE:
    Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker
  2. Vend vaniljekorn, mandelmel, rismel og bagepulver i dejen, til den er jævn.
  3. Smelt smørret i en kasserolle, og rør kokosmælken i det smeltede smør.
  4. Vend blandingen i dejen.
  5. Fordel dejen i et smurt ovnfast fad, og forbag kagen ved 190 grader i 20 minutter

    PRØV OGSÅ: Meyers glutenfri fødselsdagsboller
  6. KOKOSFYLD:
    Lav i mellemtiden fyldet ved at vende alle ingredienser sammen i en gryde og lade det koge op under konstant omrøring. Så snart det koger, er fyldet klart
  7. Tag kagen ud af ovnen og skru op på 220 grader.
  8. Fordel fyldet på kagen, oig bag den i yderligere ca. 5 minutter.
  9. Lad kagen køle helt af, inden du skærer i den.
Se, hvad vi ellers skriver om: Drømmekage, Kage, Bagning, Glutenfri og Bageopskrifter