glutenfri boller

Foto: Chris Tonnesen Fineste fødselsdagsboller - helt uden gluten men med masser af kardemomme!

Glutenfri boller

Meyers glutenfri fødselsdagsboller

Bagt efter bardomsmindet af en blød men stadig luftig bolle med en let kardemommesmag og en porøs, smøragtig skorpe. Det er et af de stykker bagværk i bogen, vi har testet flest gange, men også en af vores absolutte favoritter i sin endelige udgave. Fødselsdagsbollerne er bedst friskbagte og et par timer frem, og ellers på risteren.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 20 minutter
plate 7-8 stk. glutenfri boller
Ingredienser

200 g glutenfri havremel
200 g rismel
500 g sødmælk
50 g smør
65 g sukker
10 g salt
2-3 g stødt kardemomme
20 g glutenfri gær
15 g loppefrøskaller (helst FiberHusk)
2 æg

Sådan bager du glutenfri fødselsdagsboller

  1. Bland de to slags mel, så du har det klar.
  2. For nogle forme eller nogle ca. 2½ dl kaffekopper med køkkenfilm, så du har dem klar.
  3. Kom sødmælk, smør, sukker, salt og kardemomme i en gryde, og varm blandingen op over lav varme, til den er håndvarm, og smørret er smeltet. Hæld den lune mælkeblanding i en stor skål, og pisk gæren i. Pisk et enkelt æg i (det andet går til pensling).
  4. Pisk nu loppefrøskallerne i, og tilsæt efter 10 sekunders piskning melblandingen, og pisk dejen godt igennem, til den er jævn og klumpefri.

    PRØV OGSÅ: Meyers glutenfri drømmekage
  5. Hæld dejen i de klargjorte forme/kopper. Dæk formene til med køkkenfilm, og lad dem stå lunt, til de er hævet med en halv gang. Det tager ca. 1-2 timer.
  6. Sæt dem i køleskabet i mindst 5 timer, men gerne natten over, så dejen bliver helt kold og sætter sig.
  7. Varm ovnen op til 200°. Vend bollerne ud på et stykke bagepapir på en bageplade, så de står med bunden i vejret. Bag bollerne i 10 minutter, tag dem kortvarigt ud, og pensl dem med et sammenpisket æg.
  8. Gentag efter 10 minutter, og bag derefter bollerne færdige, til de er flot gyldenbrune og føles lette, når du løfter på dem – det tager 5-10 minutter efter efter sidste pensling .

TIP Vil du have rosiner i dine fødselsdagsboller, så rør 100 g i samtidig med melblandingen. Hvis det skal gå hurtigt med fødselsdagsbollerne, kan du bage dem direkte i smurte forme uden køkkenfilm, efter hævning men uden at lade dem sætte sig i køleskabet.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nu behøver du ikke længere trækkes med kedeligt, tørt og pap-agtigt brød, hvis du ønsker at undgå gluten i dit bagværk. De dygtige bagere og kokke i Meyers Madhus har nemlig lavet den bagebog om glutenfri brød og kager, du altid har manglet.

Meyers-glutenfri-bageskol-bog.jpg

 

Meyers glutenfri bageskole byder på lækre og gennemarbejdede opskrifter på alle de typer af bagværk, du har brug for: Brød, boller, pandekager, vafler, madbrød, pizza, madtærter, tærter med bær, kanelsnegle, lagkager, cookies og masser af skærekager. Alt bagt helt uden gluten.

MEYERS GLUTENFRI BAGESKOLE
256 sider
Pris: 299,95 kr.

Er udkommet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Claus Meyer, Boller, Fødselsdag, Glutenfri og Bageopskrifter