sponsoreret indhold
Oksefilet med ovnstegte timian-kartofler og béarnaisesauce
SPONSORERET indhold

Oksefilet med ovnstegte timian-kartofler og béarnaisesauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her er en ret, som vil vække begejstring hos de fleste.

Af: Knorr Foto: Knorr
05. mar. 2018 | Opskrift | Knorr
4 personer | Total: 35 min

Ingredienser

2 bøffer af oksefilet, ca. 300g stykket
3 spsk. madolie
Salt og peber
Et par kviste frisk grofthakket timian
4 pillede fed hvidløg

Sauce
1 brev Knorr Béarnaise Sauce - 100% Naturlige Ingredienser
2,5 dl vand
90 g smør

Kartoffelbåde
10 mellemstore kartofler med skræl, skåret i både
3 spsk. madolie
Salt og peber
Et par kviste frisk grofthakket timian

Sådan laver du oksefilet med ovnstegte timian-kartofler og béarnaisesauce

1. Sæt ovnen på 225 grader. Placer kartoffelbådene på en bradepande med bagepapir og bland dem med 3 spsk. madolie, timian, salt og peber. Steg i ca. 30 min, vend halvvejs.

2. Tør bøfferne med papir og krydr med salt og friskkværnet peber.

LÆS OGSÅ: Grillet oksemørbrad med aspargessalat og hollandaisesauce

3. Varm 3 spsk. madolie i en stegepande på høj varme. Placer bøfferne på panden, sammen med hvidløgsfeddene og timian, og lad bøfferne stege 2-3 minutter på hver side, indtil de har en brun stegeskorpe.

4. Sæt ovnen ned på 125 grader i slutningen af kartoflernes stegetid og placer bøfferne ved siden af kartoflerne. Steg bøfferne færdigt i ovnen i 5 minutter, eller indtil de har en centrumtemperatur på 50-55 grader for medium rare.

LÆS OGSÅ: Kyllingeoverlår med fuldkornsris og karry-ingefærsauce

5. Lav saucen imens kødet hviler på et spækbræt. Bland 2,5 dl vand og brevet med Knorr Béarnaise Sauce i en gryde. Kog i 5 minutter. Tag gryden af varmen og vend smørret i saucen.

6. Skær bøfferne i tynde skiver og server med de ovnstegte kartoffelbåde, Knorr Béarnaise Sauce og eventuelt en grøn salat.