Oliventapenade og ristet kikærtebrød
Lækker og sund tapenade med sundt brød fra kogebogen "Stop yoyovægten".
Ingredienser
2 spsk kapers
150 g store sorte oliven (grønne kan også anvendes)
4 ansjosfileter i olie
5 spsk jomfruolivenolie
frisk rosmarin, timian, oregano og merian
1 citron
Kikærtebrød:
200 g gulerødder
500 g broccoli
200 g kikærter (udblødte og kogte)
200 g nøddemel (blendede valgfrie nødder)
25 g hele hørfrø
25 g hele sesamfrø
8 æg
½ dl olivenolie
1 spsk Husk
Sådan gør du:
Skyl kapersene i koldt vand og kom kapers, oliven, ansjosfileter og olivenolie i en foodprocessor eller blender. Tilsæt friske krydderier og citronsaft efter smag. Blend, til det bliver en fin masse.
Kikærtebrød: Skræl og riv gulerødderne og vrid saften ud. Blend broccoli og kikærter fint. Bland alle ingredienserne i en stor skål til en fast og formbar dej. Tilsæt lidt vand, hvis dejen er for tør. Smør en bageplade eller beklæd den med bagepapir og form boller eller brød af dejen.
Bag bollerne i ovnen ved 170 grader varmluft i 45 minutter og brødet i 1 time.