Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Øllebrød med skyr & bær
Foto: Chris MacDonald Øllebrød med skyr & bær

Øllebrød med skyr & bær

Øllebrød med skyr & bær

Det er garanteret 100 år siden, du har fået øllebrød. Spis den til morgenmad med bær på. Mums!

Print

60 g rugbrød
1½ dl vand
appelsinskal (øko)
kanel
evt. 2 spsk åblomst Multisød eller sukrin
1 dl skyr, 2%
100 g blåbær
citronmelisse

Sådan gør du:

Riv rugbrødet, kom det i en lille gryde med vand, og kog til en lind, jævn øllebrod i ca. 30 minutter.

Juster konsistensen med vand. Smag til med reven appelsinskal og kanel, tilsæt evt. åblomst Multisød eller sukrin.

Server med en klat skyr og friske blåbær, og pynt med citronmelisse.

Kalorier 223 kcal,
Protein 15 g ~ 10 %
Kulhydrat 36 g ~ 79 %,
Fedt 1 g ~ 1 %
Kostfibre 8 g

PRØV OGSÅ: Iskold skovbæryoghurt med ristede havregryn

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

Tip!

 Kan også spises med mysli over eller drys af hakkede mandler eller nødder. Yoghurt kan erstattes af et andet surmælksprodukt, f.eks. skyr eller ymer, og retten kan laves i forvejen og opbevares på køl.