GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Rosmarinstegte aspargeskartofler med kyllingebryst i svampesauce
Foto: Line Thit Klein Rosmarinstegte aspargeskartofler med kyllingebryst i svampesauce

Rosmarinstegte aspargeskartofler med kyllingebryst i svampesauce

Rosmarinstegte aspargeskartofler med kyllingebryst i svampesauce

Måske bliver det til en tur i skoven her i efterårsferien? Finder I spisesvampe undervejs, så brug dem i denne opskrift, eller køb champignoner i supermarkedet.

printer Print
clock 50 minutter
plate 4

Kartofler:
800 g aspargeskartofler
½ dl olivenolie
1 lille bdt rosmarin, hakket (kan udelades eller erstattes af persille)
salt og peber
Kylling:
2 kyllingebryster, gerne med skind og ben
20 g smør
salt og peber
200 g svampe, f.eks. champignon og/eller kantareller
2 spsk æblecidereddike
2 dl fløde

Sæt ovnen på 225 grader.

Skrub kartoflerne, men lad skallen sidde på. Kom dem i et ildfast fad. Rør olivenolien sammen med hvidløg, salt, peber og halvdelen af rosmarinen, og hæld over kartoflerne.

Sæt fadet i ovnen, og bag i ca. 30 min. Vend med resten af rosmarinen.

Smelt smørret på en pande, og brun kyllingen på begge sider. Tag brysterne af panden, og krydr med salt og peber.

Skær svampene i grove stykker, og kom dem på panden. Steg ved hård varme, til de smider væsken, ca. 3-4 min. Skru ned, og tilsæt eddike og fløde. Bring saucen i kog, og krydr med salt og peber.

Kom kyllingen på panden, og sæt den i ovnen i 10 min. Skær brysterne i skiver, og servér med de stegte kartofler.


PRØV OGSÅ: Dildstuvede kartofler med varmrøget laks

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Grillede kyllingelår med citron og timian

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartofler