Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sådan laver du ristet spidskål med boghvede & harissayoghurt
Foto: Anders Schønnemann Sådan laver du ristet spidskål med boghvede & harissayoghurt

Sådan laver du ristet spidskål med boghvede & harissayoghurt

Sådan laver du ristet spidskål med boghvede & harissayoghurt

Nok noget af det mest simple, man kan forestille sig til aftensmad − denne hurtige vegetarret er virkelig god, nem, hurtig og sund. Win-win hele vejen.

2
Print

2 dl boghvede
2 spsk olivenolie
salt
½-1 lime, saft heraf
1 håndfuld mynte
1 lille håndfuld ristede mandler

Kål:
1 spidskål
lidt olivenolie
½ lime, saft heraf
salt

Yoghurt:
2 dl tyk yoghurt (2%)
1 spsk olivenolie
½ tsk stødt koriander
salt
1 tsk hel spidskommen
1-2 tsk harissa

Sådan laver du ristet spidskål med boghvede & harissayoghurt

Kog boghveden mør. Dræn overskydende vand fra den, og vend den med olivenolie, salt, lime, groftplukket mynte og hakkede mandler lige inden servering.

Skær imens spidskålen i grove stykker. Rist den hårdt i olivenolie på en varm pande. Den skal have 4-5 min. Smag den til med lime og salt.

Rør yoghurt med olivenolie, koriander og salt.

Rist spidskommen på en tør, varm pande i ½-1 minut, eller til de dufter. Rør dem i yoghurten sammen med harissa efter smag.

Anret boghvede med kål, og top med yoghurt. Servér straks.

PRØV OGSÅ: Opskriften på svinekoteletter med nye gulerødder og peanutcrunch

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

Se, hvad vi ellers skriver om: Kål, Marokkansk mad og Aftensmad