Saftige sandwichboller med græskarkerner og gulerødder
Sandwichboller med saft og fuldkorn i smager bare godt.
12 stk. saftige sandwichboller med græskarkerner og gulerødder
Ingredienser
- Saftige sandwichboller med græskarkerner og gulerødder
 - 25 g gær
 - 4 dl lunkent vand
 - 1 spsk. olie
 - 1½ tsk. salt
 - 100 g revne gulerødder
 - 120 g rugmel
 - 200 g spelt fuldkornsmel
 - 75 g hakkede græskarkerner
 - ca. 300 g hvedemel
 - 1 sammenpisket æg til pensling og 1 dl grofthakkede græskarkerner
 
Sådan laver du saftige sandwichboller med græskarkerner og gulerødder
- Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen igennem, til den er smidig, men stadig lidt fugtig.
 - Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 1 time tildækket.
 - Form 12 lidt flade boller, og lad dem efterhæve ca. 20 min. på bagepapir på en bageplade.
 - Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med græskarkerner. Bag bollerne på midterste ovnribbe ved 225 gr. i ca. 20 min.