Opskrift på calamari med tomat og kandiseret citronskal
SPONSORERET indhold

Calamari med tomat og kandiseret citronskal

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Du kender dem fra det græske øhav, da det er af calamaris man laver blæksprutteringe. Calamaris smager godt også uden friture og her er en dejlig nem og mager ret.

Af: Marie Steenberger Foto: Mikkel Adsbøl
21. apr. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

1 økologisk citron
2 spsk sukker
12 calamaretti (små calamari blæksprutter)
20 cocktailtomater
1,5 fed hvidløg
olie
1 bundt friske basilikumblade
salt
peber

Sådan laver du calamari

Vask citronen og skræl den i tynde strimler. Pres citronsaften ned i en gryde og tilsæt sukker. Kog citronskallen i og lad det koge med i et par minutter. Gem til servering.

Rens blæksprutterne, og pil det mørke skind af dem, så de bliver helt hvide. Skær "vingerne" af og snit den ene langside med en kniv.

Fjern blomsten fra cherrytomaterne med en lille kniv og steg dem let i olien. Tag dem op.

Skær hvidløget i skiver og steg det let i olien. Tilsæt blæksprutterne og lad dem stege, indtil til de bliver gyldne. De må ikke stege for længe, da de bliver seje i kødet. Steg kun lige indtil de er blevet mælkehvide.

Anret på tallerken med tomater, kandiseret citronskal og frisk basilikum.


Se også opskrift på Blåmuslinger med persillepesto.

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.


Nøgleord til denne opskrift: blæksprutte, calamari, tomat, kandiseret citronskal, opskrift.