Små tærter med laks og spinat

Foto: Mikkel Adsbøl, Betina Hastoft og Thomas Hergaard

Små tærter med laks og spinat - opskrift fra Hjemmet

Små tærter med laks og spinat

Bag små, fine tærter, og servér dem som forret eller som hovedret med en grøn salat.

Bag små, fine tærter, og servér dem som forret eller som hovedret med en grøn salat.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4-6 personer
Ingredienser

Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 50 min.
Tærtedej:
100 g smør
175 g hvedemel
1 dl sesamfrø
¼ tsk. salt
1 æggeblomme
1 spsk. vand (koldt)
Fyld:
200 g spæd spinat
5-6 forårsløg
4 æg
250 g ricotta (eller hytteost)
150 g røget laks
salt og peber

  1. Dej: Skær smørret i små terninger. Smuldr dem med mel, sesamfrø og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket i 30 min. i køleskab.
  2. Beklæd 4-6 små tærteforme med dejen.
  3. Forbag tærtebundene i 10 min. ved 200 grader på midterste ovnribbe.
  4. Fyld: Skyl spinaten grundigt.
  5. Snit forårsløgene i tynde skiver.
  6. Kog spinat og løg i 2-3 min. i letsaltet vand, og afdryp det godt i en sigte.
  7. Pisk æg og ricotta sammen. Tilsæt terninger af laks samt salt og peber. Vend grøntsagerne i.
  8. Kom fyldet i formene, og stil dem i ovnen ved 175 grader på midterste ovnribbe i ca. 40 min., til den er gennembagte og gyldne.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Laks, Tærte og Hovedret