Små tærter med laks og spinat
SPONSORERET indhold

Små tærter med laks og spinat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bag små, fine tærter, og servér dem som forret eller som hovedret med en grøn salat.

Af: Mikkel Adsbøl, Betina Hastoft og Thomas Hergaard Foto: Mikkel Adsbøl, Betina Hastoft og Thomas Hergaard
26. mar. 2016 | Mad | Hjemmet
4-6 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 50 min.
Tærtedej:
100 g smør
175 g hvedemel
1 dl sesamfrø
¼ tsk. salt
1 æggeblomme
1 spsk. vand (koldt)
Fyld:
200 g spæd spinat
5-6 forårsløg
4 æg
250 g ricotta (eller hytteost)
150 g røget laks
salt og peber

  1. Dej: Skær smørret i små terninger. Smuldr dem med mel, sesamfrø og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket i 30 min. i køleskab.
  2. Beklæd 4-6 små tærteforme med dejen.
  3. Forbag tærtebundene i 10 min. ved 200 grader på midterste ovnribbe.
  4. Fyld: Skyl spinaten grundigt.
  5. Snit forårsløgene i tynde skiver.
  6. Kog spinat og løg i 2-3 min. i letsaltet vand, og afdryp det godt i en sigte.
  7. Pisk æg og ricotta sammen. Tilsæt terninger af laks samt salt og peber. Vend grøntsagerne i.
  8. Kom fyldet i formene, og stil dem i ovnen ved 175 grader på midterste ovnribbe i ca. 40 min., til den er gennembagte og gyldne.