Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Speltotto med edamamebønner
Foto: Ditte Ingemann Speltotto med edamamebønner

Speltotto

Speltotto med edamamebønner

Edamamebønner er supersunde og proteinrige, og så smager de skønt som en snack – til denne speltotto er det nemmest at købe en pose med bønner, som er kogte og pillede.

4
Print

1 fed hvidløg
1 løg
4 stilke bladselleri
2 spsk neutral olie
4 dl perlespelt
1-1,2 l bouillon
80 g parmesan
3 dl edamamebønner, kogte og pillede
salt og peber
½ citron, saften heraf
½ bundt brøndkarse

Sådan gør du

1/ Riv eller pres hvidløg, og skær løg og bladselleri i små tern – steg det i olie i ca. 2 minutter, hvorefter perlespelt tilsættes og svitses med i yderligere 2 minutter.

2/ Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og lad det koge ind, før der tilsættes mere bouillon – fortsæt, indtil spelten er mør, men stadig med en smule bid. Det tager omkring 20-22 minutter.

3/ Riv parmesan, og vend det i til sidst sammen med edamamebønnerne. Smag retten til med salt, peber og citronsaft. Inden servering drysses brøndkarse over retten.

[485 kcal pr. portion]

SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Grøntsagssuppe med hasselnødder

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

Se, hvad vi ellers skriver om: Ditte Ingemann og Bønner