Spicy karry med rødder
SPONSORERET indhold

Spicy karry med rødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En thai-inspireret karrysauce med masser af søde og stærke smagsnuancer gør langt de fleste lykkelige på en kold dag. Og selv de mest inkarnerede kødelskere glemmer med garanti alt om, at det er kulhydraterne, som dominerer i denne ret.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
10. mar. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

1 løg, grofthakket
2 spsk rød karrypasta (fås i supermarkedet)
2 spsk kokos- eller olivenolie
1 dåse kokosmælk (4,5 dl)
350 g kartofler, skåret i tern på 2x2 cm
350 g gulerødder, skåret i tern på 2x2 cm
350 g pastinakker, skåret i tern på 2x2 cm
1 dl vand
2 spsk limesaft
1 æble, skåret i små tern
2 røde chilier, fintsnittede (kan udelades hvis du vil have en mindre stærk karry)
1 lille bundt thaibasilikum, grofthakket

Sådan gør du:

Sauter løg og karrypasta i olien i 4-5 minutter ved medium varme på en dyb pande. Tilsæt kokosmælk, og bring det hele i kog. Skru ned for varmen, og lad saucen simre i 5 minutter.

Tilsæt kartofler, gulerødder, pastinakker og vand. Bring saucen i kog, og lad saucen simre i ca. 15 minutter, til grøntsagerne er helt møre på grænsen til det udkogte.

Rør limesaft, æbler, chilier og thaibasilikum i, og servér med det samme.

PRØV OGSÅ: Falafel af søde kartofler med blomkålstabbouleh og hvidløgsyoghurt

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter