Spidskålssalat med rygeost og dild
Sprød sommersalat med rygeost og sprøde croutoner.
Ingredienser
1 lille spidskål
½ citron, saften heraf
1-2 bundter radiser
½-1 rødløg
1 fed hvidløg
4-5 spsk olivenolie
4 tykke skiver rugbrød til croutoner
75 g rygeost
mælk
salt og peber
½ bundt dild
Sådan laver du spidskålssalat med rygeost og dild:
Skær spidskålen i tynde strimler. Kom det i en skål, og krydr med citronsaft, salt og peber. Nip top og bund af radiserne, og skær dem i både eller skiver. Pil og halver rødløg og snit det i tynde skiver.
Pil hvidløget og pres det. Rør olivenolie og hvidløg sammen med salt og peber. Skær rugbrødsskiverne i tern og kom dem på bageplade med bagepapir og vend dem med hvidløgsolie og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader – vend dem undervejs. Afkøl de sprøde croutoner.
Rør rygeost sammen med mælk eller vand til det opnår konsistens som tyk cremefraiche og krydr med salt og peber. Bland spidskålen sammen med rygeostdressingen.
Anret spidskålssalaten på et fad, og kom rødløg, radiser, sprøde croutoner og dild over.
PRØV OGSÅ: Grillet fisk med agurkesalsa