frikadeller

Orientalske frikadeller

Lam, bulgur og en sprød salat − så let kan det gøres.

4

Ingredienser

  • 40 g bulgur + ½ dl vand
  • 400 g hakket, magert lammekød
  • 1 tsk salt, peber
  • 1 æg
  • 1 hakket løg
  • reven skal af 1 ubehandlet citron
  • 2-3 spsk finthakket mynte
  • 2-3 spsk hakket persille
  • 1 spsk pinjekerner
  • Olie til stegning
  • Sprød salat med yoghurt -sesamdressing:
  • 1 lille frissésalat
  • 2-3 stilke snittet bladselleri
  • 1 udkernet, snittet grøn peberfrugt
  • 1 snittet rødløg
  • 125 g sukkerærter − snittet på langs
  • 1 velmoden pære + lidt citronsaft
  • 1 håndfuld korender eller rosiner
  • DRESSING:
  • 2 dl yoghurt
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • salt, groftkværnet peber
  • 2 spsk ristede sesamfrø
  • Ekstra citron

Sådan gør du:

  1. Kom bulguren i en skål, hæld vand over og lad den trække, til al væde er opsuget. Rør lammekødet med bulgur, salt, peber og æg. Tilsæt løg, citronskal, krydderurter og pinjekerner. Rør farsen godt igennem. Alternativt: Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend dem til en fast fars. Del og form farsen til ca. 20 små frikadeller, som steges gyldne og sprøde på panden i lidt olie. Ryst panden godt undervejs, så „dellerne” bliver stegt ensartet. Bland alle ingredienserne til salaten. Rør og smag yoghurten til med lidt hvidløg, salt, peber og sesamfrø og server den til dellerne med salat og ekstra citron.
  2. Energ i pr. person: 360 kcal., fedt 30%, protein 34%, kulhydrat 36%.