fisk

Ørred med salsa cruda

Let og lækker sommermad, som du kan servere både kold og lun.

4

Ingredienser

  • Salsa cruda:
  • 1 lille rødløg
  • 1 udkernet skoleagurk
  • 300 g stilktomater
  • 1 flækket, udkernet rød chili
  • Evt. lidt friske hvidløg/ligner næsten til
  • forveksling forårsløg
  • 1 tsk knust koriander
  • 1 knsp sukker
  • 1 spsk sherry- eller æblecidereddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk hakket persille
  • Salt, peber
  • Tilbehør:
  • 1 kg små, nye kogte kartofler vendt med
  • lidt hakkede krydderurter.

Sådan gør du:

  1. Vil du servere ørredstykkerne lune, så pak dem i folie og lun dem i ovnen ved 225° i 20 minutter – eller på grillen. Skær alle ingredienserne til salsaen i fine, små tern, rør dem sammen og smag til med koriander, sukker, eddike, olie, persille samt salt og peber. Vend de nykogte kartofler i krydderurterne og server dem varme eller kolde efter ønske.
  2. TIP: Salsaen vinder i smag, hvis den får lov til at trække 1 times tid.
  3. Energi pr. person: 520 kcal., fedt 28%, protein 32%, kulhydrat 40%.