Ørred med salsa cruda
Let og lækker sommermad, som du kan servere både kold og lun.
4
Ingredienser
- Salsa cruda:
- 1 lille rødløg
- 1 udkernet skoleagurk
- 300 g stilktomater
- 1 flækket, udkernet rød chili
- Evt. lidt friske hvidløg/ligner næsten til
- forveksling forårsløg
- 1 tsk knust koriander
- 1 knsp sukker
- 1 spsk sherry- eller æblecidereddike
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk hakket persille
- Salt, peber
- Tilbehør:
- 1 kg små, nye kogte kartofler vendt med
- lidt hakkede krydderurter.
Sådan gør du:
- Vil du servere ørredstykkerne lune, så pak dem i folie og lun dem i ovnen ved 225° i 20 minutter – eller på grillen. Skær alle ingredienserne til salsaen i fine, små tern, rør dem sammen og smag til med koriander, sukker, eddike, olie, persille samt salt og peber. Vend de nykogte kartofler i krydderurterne og server dem varme eller kolde efter ønske.
- TIP: Salsaen vinder i smag, hvis den får lov til at trække 1 times tid.
- Energi pr. person: 520 kcal., fedt 28%, protein 32%, kulhydrat 40%.