Ost med hjemmebagte krydderurtekiks

Ost med hjemmebagte krydderurtekiks

Ca. 40 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Bagetid: 10 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 100 g hvedemel
  • 50 g durumhvedemel
  • 3 spsk hakkede krydderurter
  • (f.eks. rosmarin, timian, oregano, basilikum)
  • ½ tsk fintrevet citronskal
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g koldt smør
  • 1 æg
  • Endvidere: 2-3 gode oste, 2-3 pærer eller 1-2 bdt radiser

  1. Bland de to slags melsammen med hakkedekrydderurter, fintrevetcitronskal, salt og peber.Hak det kolde smøri, til det bliver en grynetmasse. Saml hurtigtdejen med sammenpisketæg. Form dejen tilen tyk pølse, pak denind i film og sæt den ikøleskabet min. 2 timer.
  2. Skær dejpølsen i tyndeskiver og læg dem påbageplader med bagepapir.Bag dem gyldne iovnen ved 225 grader i8-10 min.
  3. Lad dem afkølepå en rist og opbevardem i en kagedåse.Server ostene medkrydderurtekiks, friskepærer eller radiser.