Ovnbagt laks purløgssovs

Ovnbagt laks purløgssovs

Her får den ovnbagte laks selskab af champ-sauce, som er en irsksovs med kartofler og purløg.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege/kogetid: 25 min.
  • Fryse-egnet (uden tilbehør)
  • 4 laksebøffer uden ben (ca. 750 g)
  • salt og friskkværnet peber
  • Irsk kartoffel-purløgssovs:
  • 300 g kartofler (skrællede, små stykker)
  • 1⁄2 løg (hakket)
  • ca. 2 dl piskefløde
  • 1 bundt purløg (finthakket)
  • Tilbehør:
  • 1 salathoved Groft hvedebrød

  1. Krydr fisken med salt og peber. Læg den påen bageplade med bagepapir med skindsiden opad. Bag fisken i ca. 10 min. i en 175 grader varm ovn. Hiv herefter forsigtigt skindet aflaksen.
  2. Champ-sauce:Kom kartofler og løg i en gryde med vand, der lige dækker. Kog i ca. 15 min., til kartoflerne er møre. Hæld lidt af vandet fra og blend kartofler og løg til en ensartet konsistens.
  3. Tilsæt piskefløde og spæd evt. op med resten af kogevandet til en passende konsistens.Kog op under omrøring og smag tilmed salt, peber og purløg.
  4. Anret laksen med sovs, salat og brød.